In gesprek met minister De Jonge over wooncrisis

Vandaag kwam minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge langs bij de Woonbond om in gesprek te gaan over de belangrijkste thema’s in het aanpakken van de wooncrisis.

Minister De Jonge op de stoep bij de Woonbond na overleg met bestuur en directie.

De Jonge ging samen met enkele ambtenaren in gesprek met het bestuur van de Woonbond en directeur Zeno Winkels.

Betaalbaarheid

Dat gesprek ging over de zorgen over de betaalbaarheid van huurwoningen. Ook de jaarlijkse huurverhoging kwam aan bod. Omdat de huurprijzen voor veel huurders al te hoog zijn. De zorgen die spelen bij het oplopen van vaste lasten, nu de inflatie stijgt en bewoners dat al merken bij de hogere prijzen in de supermarkt en aan de oplopende energierekening. De Woonbond heeft in dit gesprek zijn standpunt over huurbevriezing verder uitgelegd.

Daarnaast is er gesproken over de nodige nieuwbouw, de inzet op leefbare wijken, het versterken van huurdersinspraak en het reguleren van huurprijzen in de vrije sector.

Goed gesprek

Zeno Winkels: ‘We kijken terug op een goed gesprek, waarin de grote thema’s en uitdagingen zijn besproken. We blijven graag in gesprek om te zorgen dat er beleid komt waar huurders en woningzoekenden mee geholpen zijn. Daar is nog veel te doen, want de problemen van de wooncrisis zijn levensgroot.’

Dat de zorgen groot zijn, blijkt ook uit de op stapel staande demonstraties. Zoals de Woonactie(externe link) in Delft op 6 februari.