Boekje Huurprijs en puntentelling 2020-2021

De Woonbond komt voor het tweede jaar op rij met een boekje over de jaarlijkse huurverhoging en het puntenstelsel. Met veel informatie over deze (ingewikkelde) materie voor sociale én vrije sector huurders.

Je huurprijs, de jaarlijkse huurverhoging en het puntenstelsel (officieel: woningwaarderingsstelsel) hangen samen. Het nieuwe boekje ‘Huurprijs en puntentelling 2020/2021’ geeft inzicht in de regels zodat je zelf kunt controleren of je huurprijs, de huurverhoging en het puntentotaal van je woning kloppen. En zodat je weet waar je terechtkunt voor meer informatie of hulp.

Voor sociale en vrije sector huurders

Dit boekje is bedoeld voor huurders van sociale én van geliberaliseerde (vrije sector) huurwoningen. Want ook vrije sector huurders hebben te maken met (afspraken over) een jaarlijkse huurverhoging. Én zij kunnen zich beroepen op het puntenstelsel bij aanvang van het huurcontract (de eerste zes maanden). Ook de huurverhoging en puntentelling voor kamers en woonwagens en standplaatsen komen aan bod.

De regels rondom de huurverhoging

In het boekje vind je meer over onder andere de maximale percentages die gelden voor de (inkomensafhankelijke) huurverhoging in 2020 in de ‘gereguleerde’ huursector. Plus de complete puntentelling. En over de stappen die je kunt nemen om bezwaar te maken. Ook besteedt het boekje aandacht aan het Sociaal Huurakkoord dat de Woonbond en Aedes, de koepelorganisatie voor woningcorporaties, eind 2018 sloten om de huurverhoging in de sociale sector beperkt te houden.

Modelbrief bezwaar maken

In de bijlagen vind je tot slot een overzicht van de actuele huurprijsgrenzen die het ministerie van BZK hanteert, een begrippenlijst en een modelbrief voor wie bezwaar wil maken.

Verkrijgbaar in webwinkel

Huurprijs en puntentelling 2020/2021 is verkrijgbaar als gedrukt boekje en als E-book (pdf). Beiden zijn te bestellen in de webwinkel van de Woonbond. Leden van de Woonbond betalen € 5,75 voor het gedrukte boekje en €2,75 voor het E-book. Niet-leden betalen respectievelijk € 7,75 en € 4,75.