In makkelijke taal praat Steffie je bij over wonen

Denk je dat je teveel huur betaalt? Of heb je een klacht over het onderhoud van jouw huurwoning? Op wonen.steffie.nl(externe link) legt Steffie nu op een makkelijke manier uit wat je kan doen.

© Steffie / Leer Zelf Online 

Steffie.nl is een website die onderwerpen eenvoudig uitlegt zowel in geschreven tekst, als in gesproken tekst en in beelden. Veel mensen met een verstandelijke beperking gebruiken Steffie.nl(externe link), maar ook in buurthuizen en verzorgingscentra is het populair, omdat deze informatie heel geschikt is voor bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen die (nog) niet goed Nederlands kunnen lezen, ouderen, zieken en mensen die veel stress ervaren.

Na het onderwerp energie, nu ook wonen

In oktober vorig jaar lanceerde de Woonbond samen met de provincie Zuid-Holland al het onderwerp energie (externe link)op Steffie.nl. Sinds deze week is er nu ook een omgeving speciaal over wonen: wonen.steffie.nl(externe link)

Steffie vertelt waar je op moet letten

Je leert bijvoorbeeld wanneer je jouw huurprijs of onderhoudsklacht door de huurcommissie kan laten controleren. Heb je nog geen huurwoning, maar ben je daar wel naar op zoek? Dan vertelt Steffie op wonen.steffie.nl(externe link)ook hoe dat werkt en waar je op moet letten.

In samenwerking tot stand gekomen

Deze webomgeving is gemaakt in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties in samenwerking met De Woonbond, Aedes en de Huurcommissie.