Check hoe het zit met de huurverhoging

In eerdere jaren was het vaste prik: vlak voor 1 mei stuurde je verhuurder een brief over de huurverhoging. Daar stond dan in dat de huur per 1 juli omhoog zou gaan. En met hoeveel.

Dit jaar is alles anders.  In de ‘sociale sector’ zijn de huurprijzen -door de overheid- bevroren. Als je een sociale huurwoning huurt mag je per 1 juli 2021 dus géén huurverhoging krijgen. Uitsluitend voor vrijesectorwoningen (geliberaliseerde contracten) mag dit jaar huurverhoging worden gevraagd.

Niet alle verhuurders kennen regels

Niet alle verhuurders kennen de regels van 2021. En er zijn verhuurders die de regels aan hun laars lappen. Zij vragen toch huurverhogingen voor sociale huurwoningen. Of passen de nieuwe regels voor huurverhoging in de vrije sector niet juist toe.

Doe de check

Met de check van de Woonbond kun je nagaan óf jouw verhuurder dit jaar huurverhoging mag vragen. Wat je moet doen als je huur ten onrechte verhoogd wordt. En hoe je bezwaar moet maken als je een geliberaliseerd contract hebt en een te hoge huurverhoging krijgt.